DANCS LOGO

GREGOR LUŠTEK

Dancs-Piran 2021: Osnovni napredni tečaj klasičnega baleta in Nadaljevalna & profesionalna delavnica klasičnega baleta

Gregor Luštek

Prihaja iz Slovenije.

Je priznani slovenski plesalec, koreograf in pedagog s področja sodobnega plesa.

Na Mednarodnem baletnem poletnem seminarju Dancs-Piran je z izjemnim uspehom poučeval že v letih 2015 in 2016.

V letu 2021 bo poučeval Koreografsko delavnico sodobnih plesnih tehnik v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta in v Nadaljevalni & profesionalni delavnici klasičnega baleta.

Življenjepis:

Gregor Luštek (1973) je plesalec, pedagog, koreograf in asistent režije, po potrebi tudi igralec. Ni dokončal študija  na Fakulteti za šport. Sodeloval je s pomembnimi ustvarjalci sodobno plesne umetnosti doma in v tujini in s številnimi gledališkimi režiserji. Za svoje avtorsko delo je prejel najpomembnejše domače nagrade, med njimi tudi nagrado Prešernovega sklada, najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti. Prav tako je dobitnik več prestižnih koreografskih nagrad v tujini za niz duetov, ki jih je  ustvaril s plesalko in koreografinjo Rosano Hribar. Kot pedagog je gostoval na številnih plesnih institucijah v Salzburgu, Marseilleu, Nimesu, Essenu, Dusseldorfu, Zagrebu, Gradcu, Budimpešti, Moldaviji, Indiji in Kitajski.

Osnovni moto Gregorja Luštega je: Telo govori, treba ga je poslušati. Pri tem izhaja iz treh temeljnih karakterjev telesa: opazovalca, zasledovalca in voditelja. Naslednja stopnja je »džibriš«, izmišljen ponavljajoči se jezik, ki se uporablja kot igralska tehnika oziroma kot orodje za opazovanje lastnega telesa v različnih čustvenih situacijah in stanjih, ki omogočajo slišati gib, doživeti  telo, videti trenutek. Ko koreografija začne zveneti, jo gledalec ne gleda več, temveč začne poslušati.

Naslov:

Dancs-Piran, c/o DBUS

Župančičeva 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:

+386 (0)40 465 160

Elektronski naslov:

info@dancs-piran.com

Potrebujete dodatne informacije?

POSVETUJTE SE Z NAMI

Copyright © 2021 Dancs-Piran

Vse pravice pridržane