Mednarodni poletni baletní tabor

DANCS-PIRAN 2024

29. julij 2024 - 10. avgust 2024

PREDSTAVA DANCS-PIRAN - PAQUITA

Mednarodni poletni tabor Dancs-Piran 2024

29. julij 2024 - 10. avgust 2024

ZAKAJ JE DANCS-PIRAN POSEBEN POLETNI BALETNI TABOR?

BALETNI TRENING DANCS-PIRAN
DELAVNICA SODOBNEGA PLESA
DANCS-PIRAN - LA VIVANDIERE
OSNOVNI TEČAJ NA KONCERTU DANCS-PIRAN
UTRINEK IZ BALETA BENEŠKI KARNEVAL
SKOK V MORJE

Mednarodni poletni baletni tabor Dancs-Piran je prav gotovo poseben, saj se razlikuje od večine poletnih baletnih šol, ki se organizirajo po svetu. 

Čeprav v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta udeleženci izvajajo tudi delavnico baletne tehnike, pa v okviru vseh ostalih aktivnosti potekajo priprave na uprizoritve dveh ali treh predstav, ki jih bodo udeleženci v letu 2024 predstavili v veliki dvorani Dancs centra in na velikem odru zunanjega gledališča, v Amfiteatru Avditorija Portorož.

Nadaljevalna & Profesionalna delavnica klasičnega baleta ob vsakodnevnem baletnem treningu ponuja še dve delavnici: Delavnico klasično-baletnega repertoarja – baletni zbor in solo in/ali Delavnico variacije, pas de deux. V okviru obeh potekajo priprave na predstave. Udeleženci se učijo in vadijo posamezne variacije ali/in pripravljajo celovečerno baletno predstavo. 

Dvotedenski tabor – vsaj dve predstavi – baletna koncerta!

V letu 2024 bodo udeleženci Dancs-Pirana odplesali tri predstave, prvo predvidoma v veliki dvorani Dancs centra, drugi dve pa v Amfiteatru Avditorija Portorož!

Po zaključku prvega tedna tabora bo v soboto 3. avgusta 2024 ob 21. uri na sporedu Prvi baletni večer Dancs-Piran 2024, na katerem bodo nastopili vsi udeleženci prvega tedna Dancs-Piran-a. V drugem tednu Mednarodnega poletnega baletnega tabora Dancs-Piran 2024 bosta na sporedu celovečerna baletna prestava ali divertissman (odvisno od števila udeležencev), nato pa še Zaključni gala baletni večer Dancs-Piran.

Tako Mednarodni baletni tabor Dancs-Piran ne ponuja ravno povsem enakega, vsakodnevnega načina dela, kakršnega baletni plesalci opravljajo med gledališko sezono oziroma med šolskim letom, saj so  aktivnosti usmerjene v pripravljanje javnih dogodkov – dveh baletnih koncertov in ene celovečerne baletne predstave ali divertissmana. Na tak način udeleženci prejmejo nova znanja, ob njih pa tudi dragocene odrske izkušnje. 

Pleši v drugih celovečernih baletnih predstavah, ki jih bo Društvo baletnih umetnikov Slovenije uprizarjalo v času trajanja Dancs-Pirana 2024 in oproščen-a boš plačila kotizacije za udeležbo na Dancs-Piran 2024!

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) zainteresiranim za udeležbo v Nadaljevalni & Profesionalni delavnici klasičnega baleta v okviru svojih dejavnosti dodatnega izobraževanja mladih baletnih plesalcev ponuja tudi možnost, da se tisti, ki to želijo, prijavo za morebitno sodelovanje v izvedbah baletnih predstav, ki jih  DBUS uprizarja v času trajanja Mednarodnega poletnega baletnega tabora Dancs-Piran. V primeru, da ste za sodelovanje zainteresirani, se morate najprej prijaviti, tako da izpolnete in pošljete obrazec, ki ga najdete v nadaljevanju. V kolikor boste nato za sodelovanje izbrani, boste morali biti v Piranu najmanj 10 dni pred pričetkom Dancs-Pirana 2024. Če plešete v predstavah DBUS, ste nato oproščeni plačila kotizacije, zato vse delavnice, razen delavnice variacije, pas de deux …* obiskujete brezplačno, krijete pa samo stroške bivanja in prehrane. (*V kolikor želite obiskovati tudi Delavnico variacije, pas de deux … morate zanjo plačati kotizacijo).

Dancs-Piran ob tem nudi tudi številne dodatne individualne poletne aktivnosti, od kopanja v morju, medsebojnega druženja udeležencev, obiska baletnih predstav, večernih sprehodov in posedanja ter druženja po piranskih ulicah, pa vse do sklepanja novih poznanstev in prijateljstev.