DANCS LOGO

NINA NOČ

Dancs-Piran 2021: Osnovni napredni tečaj klasičnega baleta

NINA NOČ
Nina Noč

Prihaja iz Slovenije.

Je baletna solistka, članica Baleta SNG Opera in balet Ljubljana.

Na Mednarodnem baletnem poletnem taborju Dancs-Piran je v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta poučevala v letih 2018 in 2020. 

V letu 2021 bo v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta poučevala:

  • trening klasičnega baleta 
  • tehniko klasičnega baleta
  • koreografsko delavnico priprav na nastop

Življenjepis:

Nina Noč, rojena 30. junija 1994 v Mariboru, je leta 2013 v istem mestu z odliko zaključila izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet. Že kot dijakinja je za leto 2012 prejela diplomo dr. Romana Klasinca za predanost baletu, trud in dosežene uspehe na tekmovanjih v Sloveniji in zunaj meja.

Junija 2013 je opravila avdicijo v SNG Opera in balet Ljubljana ter avgusta istega leta postala redna članica baletnega ansambla. V poletnih mesecih se je udeleževala različnih seminarjev in tudi tekmovanja Mia Čorak Slavenska, na katerem je leta 2014 prejela srebrno medaljo.

Plesala je glavne vloge v baletnih predstavah: Trnuljčica (Aurora), Coppelia (Svanhilda), Hrestač (Klara), Giselle (Giselle), Dama s kamelijami (Madame Devereoux), Romeo in Julija (Lady Capulet), Labodje jezero (Odette/ Odile) in druge.

V omenjenih baletih je večkrat plesala tudi druge vloge, na primer Modro ptico v Trnuljčici, Kitrijino prijateljico v Don Kihotu, bila je ena od prijateljic v Coppeliji, Princeska, pas de six, eden izmed velikih labodov v Labodjem jezeru, odplesala je Kitajski ples v Hrestaču in Kalopo v Orfični himni.

Leta 2015 je prejela priznanje Društva baletnih umetnikov Slovenije za profesionalni vstop v svet baletne umetnosti in v spodbudo za nadaljnjo umetniško pot.

Naslov:

Dancs-Piran, c/o DBUS

Župančičeva 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:

+386 (0)40 465 160

Elektronski naslov:

info@dancs-piran.com

Potrebujete dodatne informacije?

POSVETUJTE SE Z NAMI

Copyright © 2021 Dancs-Piran

Vse pravice pridržane