Nina Noč

Prihaja iz Slovenije

Je slovenska baletna solistka, članica Baleta SNG Opera in balet Ljubljana

Na Mednarodnem baletnem poletnem seminarju Dancs-Piran je prvič poučevala v letu 2018, ko je nadomestila učiteljico Tijuano Križman Hudernik 

V letu 2019 bo poučevala v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta:

  • 6x trening klasičnega baleta v prvem tednu seminarja v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta – SKUPINA in SOLO
  • Repertoar klasičnega baleta: variacije itd. v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta – SOLO v prvem tednu seminarja
  • Delavnico tehnike klasičnega baleta v Osnovnem naprednem tečaju – SKUPINA v prvem tednu seminarja

OBVESTILO:

Zaradi nedavne hude poškodbe ahilove tetive, je morala solistka Baleta SNG Opera in balet Ljubljana, Nina Noč v tem trenutku odpovedati poučevanje na letošnjem Mednarodnem poletnem seminarju Dancs-Piran. Nino Noč bo nadomestila Priznana solistka Baleta SNG Opera in balet Ljubljana, Rita Pollacchi.

V primeru, da se bo zdravstveno stanje Nine Noč do pričetka seminarja izboljšalo, bo prevzela poučevanje posamezne delavnice v prvem tednu seminarja. 


 

Življenjepis:

Nina Noč, rojena 30. junija 1994 v Mariboru, je leta 2013 v istem mestu z odliko zaključila izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet. Že kot dijakinja je za leto 2012 prejela diplomo dr. Romana Klasinca za predanost baletu, trud in dosežene uspehe na tekmovanjih v Sloveniji in zunaj meja.

Junija 2013. leta je opravila avdicijo v SNG Opera in balet Ljubljana ter avgusta 2013. postala članica baletnega ansambla. V poletnih mesecih se je udeleževala različnih seminarjev in tudi tekmovanja Mia Čorak Slavenska, na katerem je leta 2014 prejela srebrno medaljo.

Plesala je glavne vloge v baletnih predstavah: Trnuljčica (Aurora), Coppelia (Svanhilda), Hrestač (Klara) in Labodje jezero (Odette/ Odile).

V omenjenih baletih je večkrat plesala tudi druge vloge, na primer Modro ptico v Trnuljčici, Kitrijino prijateljico v Don Kihotu, bila je ena od prijateljic v Coppeliji, Princeska, pas de six, eden izmed velikih labodov v Labodjem jezeru, odplesala je Kitajski ples v Hrestaču in Kalopo v Orfični himni.

Leta 2015 je prejela priznanje Društva baletnih umetnikov Slovenije za profesionalni vstop v svet baletne umetnosti in v spodbudo za nadaljnjo umetniško pot.