ZA ZDAJ DANCS-PIRAN 2020 BO!

Do načrtovanega pričetka Mednarodnega poletnega baletnega seminarja Dancs-Piran 2020 je še kar nekaj časa. Zato navkljub trenutnim ukrepom, vezanih na pandemijo Koronavirusa in preprečevanje nalezljive bolezni Covid-19 organizatorji Dancs-Pirana upamo, da se bo situacija do meseca julija 2020 izboljšala in da bo do takrat večina ukrepov odpravljenih.

V tem trenutku zato še vedno računamo na izvedbo Mednarodnega poletnega baletnega seminarja Dancs-Piran v času od 20. julija 2020 do 1. avgusta 2020, smo pa zaenkrat omejili število udeležencev v posameznem tečaju ter ga prepolovili na največ 20 udeležencev, s čimer bomo lahko v vsakem primeru zagotovili primerno razdaljo med udeleženci tako v baletnih dvoranah kot v bivalnih prostorih. Prav tako smo v tem trenutku prijave omejili izključno na tiste, ki živijo in delujejo v Sloveniji ter na eventualne prijave baletno-izobraževalnih ustanov iz tujine, pri čemer individualne prijave iz tujine niso mogoče. V primeru, da bodo zahtevane tudi druge omejitve, katerih narava bo omogočala izvedbo seminarja, jih bomo tudi zagotovili.

Šele v primeru, da se bodo razmere izboljšale do te mere, da posamezne omejitve ne bodo več zahtevane ali priporočene, bomo sprostili število prijav. 

V kolikor bo v pričetku meseca junija situacija, vezana na ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni Covid-19 nespremenjena, bomo pričeli razmišljati o odpovedi letošnjega poletnega baletnega seminarja Dancs-Piran.