DANCS LOGO

Ana Pandur namesto Gregorja Luštka na letošnje Dancs-Piranu

Ana Pandur, slovenska plesalka, koreografinja in pedagoginja sodobnega plesa bo na letošnjem Dancs-Piranu zamenjala pedagoga napovedanega pedagoga za delavnice sodobnih plesnih tehnik, Gregorja Luštka.

Gregor Luštek je organizatorja Dancs-Piran 2021 obvestil, da se mu v začetku avgusta obeta veliki družinski dogodek, zaradi katerega na letošnjem Dancs-Piranu ne bo mogel sodelovati, njegovo sodelovanje pa smo prestavili na naslednje leto. Organizatorji mu ob dogodku iskreno čestitamo!

Gregorja Luštka bo nadomestila plesalka, koreografinja in pedagoginja sodobnega plesa in flamenka Ana Pandur, ki bo sodobni ples poučevala tako v Osnovnem naprednem tečaju klasičnega baleta kot v Nadaljevalni & Profesionalni delavnici klasičnega baleta. Potek delavnic si je zamislila na naslednji način:

Growing/Grooving into

Klas Growing/Grooving into raziskuje povezavo med motivacijo za gib – kaj me giblje – in formo, ki to motivacijo pripelje navzven, v in skozi telo. Telo samo ustvarja ritem in nenehno gibanje z dihanjem, srčnim utripom, z delovanjem samim. Ritem telesa jemljemo kot izhodišče za vstop v plesni prostor in čas.

Zavedanje telesa in njegovega gibanja, precizno usklajevanje in nadgradnja obstoječega znanja in izraza so ključni dejavniki plesnega ustvarjanja. Plesalec svoje tehnično znanje spreminja v orodja, po katerih posega, da usmerja telo in njegovo gibanje v izraz, ki ga želi doseči. Ples pa je hkrati  primarna človeška dejavnost, izvorni izraz svobode, ki jo artikuliramo (tudi) skozi tehnično znanje.

Skozi elemente improvizacije, flamenka, sodobnega plesa in baleta se bodo udeleženci učili plesnih miniatur, ki jih bomo nato povezali v celoto.